• BIST 12433.5
    • Altın 7075.06
    • Dolar 43.7242
    • Euro 51.9199

      Yahyalı’da yoğun yağış sonrası Gözbaşı Havuzları’nda kontrollü tahliye

      Yahyalı’da yoğun yağış sonrası Gözbaşı Havuzları’nda kontrollü tahliye
      Yahyalı ilçesinde son günlerde etkisini artıran yağışlar ve yüksek kesimlerdeki kar örtüsünün erimesiyle birlikte havuzlardaki su seviyesi maksimum düzeye ulaştı.

      Kayseri’nin Yahyalı ilçesinde, etkili olan yoğun yağışlar ve karların erimesi sonrası doluluk oranı artan Gözbaşı Havuzları’nda, olası risklerin önüne geçilmesi amacıyla kontrollü tahliye işlemi başlatıldı.

      whatsapp-image-2026-02-14-at-5-51-58-pm.jpeg

      Yahyalı ilçesinde son günlerde etkisini artıran yağışlar ve yüksek kesimlerdeki kar örtüsünün erimesiyle birlikte havuzlardaki su seviyesi maksimum düzeye ulaştı. Bunun üzerine yetkililer tarafından kapaklar kontrollü şekilde açılarak fazla suyun tahliyesine karar verildi.

      Aladağlar’dan cazibeli içme suyu projesinin hayata geçirilmesinden önce, 1970’li yıllarda Yahyalı’nın içme suyu ihtiyacını karşılayan ve aynı zamanda ilçenin elektrik üretimine katkı sağlayan önemli su kaynaklarından biri olan Gözbaşı Havuzları’nın tamamen dolduğu bildirildi. Gerçekleştirilen kontrollü tahliye kapsamında fazla su;

      Derebağı Şelalesi ve Toroslar’dan gelen sularla birleştirilerek, ilçe merkezinden geçen ve Ağcaşar Barajı’nı besleyen Kocaçay Deresi’ne yönlendirildi.


      Yetkililer, tahliye sürecinin tamamen kontrollü şekilde yürütüldüğünü, şu ana kadar herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığını ve gelişmelerin yakından takip edildiğini kaydetti.

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00