Yeni eğitim-öğretim yılı öncesinde velilerin omuzlarına binen ağır yük Kayseri'de de gündemin başlıca konusu oldu. Çanta, forma, kırtasiye, servis ve beslenme masraflarındaki artış, aileleri adeta çaresizliğe sürükledi. Anahtar Parti Kayseri İl Başkanı Elvan Öztürk, hükümeti duyarsızlıkla suçlayarak "Dar gelirli için eğitim lüks hale geldi" dedi.
"KIRTASİYE SEPETİ GEÇEN YILIN İKİ KATI"
Başkan Öztürk, okul alışverişinde yaşanan fahiş fiyat artışlarını rakamlarla ortaya koyarak şunları söyledi:
"Geçtiğimiz yıl 600 liraya doldurulan kırtasiye sepeti bu yıl bin 200 lirayı geçti. Bir öğrencinin yıllık toplam masrafı okul öncesinde 10 bin, ilkokulda 12 bin, ortaokulda 14 bin, lisede ise 15 bin lirayı buluyor. Veliler, 'Çocuğumun eğitimine nasıl yetişeceğim?' diye kara kara düşünüyor. Çocuklarımızın geleceği, ailelerin cebindeki üç-beş kuruşa mahkûm edilmemeli."
"SERVİS VE BESLENME MASRAFI İKİNCİ DARBE"
Öztürk, yalnızca kırtasiye ve forma değil, servis ve beslenme ücretlerinin de büyük bir yük getirdiğini belirterek şöyle konuştu:
"Bir çocuğu okula göndermek için sadece defter-kitap masrafı yetmiyor. Servis ücreti en az 1500 liradan başlıyor, yemek masrafı ayrı bir yük oluyor. Anne-baba, çocuğunu okula gönderdiği gün borçla tanışıyor. Bu tablo dar gelirli aileler için artık taşınamaz boyuttadır."
"HÜKÜMETİN DUYARSIZLIĞI KABUL EDİLEMEZ"
Anahtar Parti İl Başkanı Öztürk, iktidarın halkın gerçek sorunlarına sırtını döndüğünü ifade ederek şunları söyledi:
"Veliler defter alabilmek için indirim kovalıyor, borca giriyor. Hükümet ise eğitimdeki bu adaletsizliği görmezden geliyor. Eğitim, devletin asli sorumluluğudur. Çocuklarımızın geleceği, ailelerin cüzdanına bağlı olmamalı. Bu duyarsızlık kabul edilemez."
"ANAHTAR PARTİ ÇÖZÜM İÇİN BURADA"
Öztürk, açıklamasının sonunda çözümün sosyal devlet anlayışı olduğunu vurgulayarak şu ifadeleri kullandı:
"Eğitim masraflarını velinin sırtına yıkmak yerine devletin üstlenmesi gerekir. Biz Anahtar Parti olarak ücretsiz kırtasiye desteği, ücretsiz servis imkânı ve beslenme yardımı için projeler üretiyoruz. Türkiye'nin geleceğini, çocuklarımızın eğitimine sahip çıkarak inşa edeceğiz."
Öztürk: “Veliler borç batağında, eğitim hakkı dar gelirliye lüks oldu”

Anahtar Parti Kayseri İl Başkanı Elvan Öztürk: "Veliler borç batağında, eğitim hakkı dar gelirliye lüks oldu"
- Yorumlar 0
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
SON EKLENEN GALERİLER
Diğer Haberler
Eğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi’nden Kahramanmaraş’ta hayatını kaybedenler için gıyabi cenaze namazıEğitim Bir-Sen Kayseri Şubesi, Kahramanmaraş’ta yaşanan okul saldırısında hayatını kaybeden öğretmen ve öğrenciler için gıyabi cenaze namazı kaldı.
Eğitimcilerden öğretmen cinayetine sert tepki: Bu bir felakettirTürkiye Kamu Sen İl Temsilciliği ve Türk Eğitim Sen Kayseri 2 No'lu Şubesi, İstanbul’da öğretmen Fatma Nur Çelik’in okulda öğrenci tarafından bıçaklanarak öldürülmesine tepki gösterdi.ÖNE ÇIKANLAR
1/20
- 16:35 - Yahyalı’ya yarı olimpik kapalı yüzme havuzu yapılacak
- 14:45 - GELECEĞİN YILDIZLARI TALAS'TA YETİŞECEK
- 14:42 - BÜYÜKŞEHİR’İN SAHABİYE KENTSEL DÖNÜŞÜM PROJESİ’NDE 3. ETAP UZLAŞMA GÖRÜŞMELERİ BAŞLIYOR
- 14:17 - CHP’li Aşkın Genç: "Bu vatandaş bu cezayı nasıl ödeyecek"
- 14:10 - MELİKGAZİ BELEDİYESİ’NDEN 4 MAHALLEYE ASFALT ATAĞI
- 13:18 - Otomobil tarlaya uçtu: 1 yaralı
- 13:10 - Kayseri’de 21 yıl 11 ay hapisle aranan hükümlü yakalandı
- 13:07 - Kayseri’de kasten öldürme suçundan aranan 3 hükümlü yakalandı
- 12:49 - KAYSERİ ŞEKER'DEN ÇAPA AVANSI
- 12:42 - KOCASİNAN KENDİ ENERJİSİNİ ÜRETEN BELEDİYELER ARASINDA YERİNİ ALMAYA HAZIRLANIYOR
- 12:34 - Hacılar'ın büyüyen ve gelişen yapısına yakışır bir yatırım hayata geçirildi
- 17:28 - CHP KAYSERİ'DE NELER OLUYOR?
- 17:19 - CHP’de eski İl Başkanı Kemal Nakipoğlu, partisinden istifa etti
- 16:55 - Erdemli Vadisi’nde Selin Yaraları Sarılıyor
- 16:41 - “TALAS’A ÖRNEK OLACAK BİR UYGULAMA”
Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0000 000 00 00
Tel : 0000 000 00 00




























