• BIST 10643.58
    • Altın 2504.005
    • Dolar 32.1989
    • Euro 34.8984

      İsrail çekiliyor…

      Sinan Burhan

      Terör devleti İsrail 7 Ekim tarihinden bu tarafa Gazze’de katliam yapıyor. 

      Filistinli halkı aç susuz bırakmakla kalmıyor adeta soykırım yapıyor. Dünyanın tüm zalimleri İsrail’i desteklemesine rağmen onurlu bir avuç Filistinli bu soykırımcı devlete direniyor. Siyonist devletin bu yaptıkları dünya vicdanını da uyandırdı. İnsaf sahip insanlar ayağa kalktı. Bu katliama dur diyor. Başta ülkemiz olmak üzere dünyanın dört bir yanında göstericiler ayağa kalktı. 

      ABD ve Avrupa’daki göstericiler ülkemizden daha çok ses getiriyor. Maalesef biz halk olarak gerekli tepkiyi koyamıyoruz.

      Tüm yokluğa rağmen İsrail Devleti  Hamas ile anlaşmak zorunda kalacak. Gazze’den çekilecek. Refah’tan da çekilmeye başladı. 

      İsrail ordusunun, Gazze Şeridi’nin güneyinde 1 milyondan fazla yerinden edilmiş Filistinlinin sığındığı Refah kentindeki bazı mahalleleri boşaltmaya başladığı duyuruldu.

      İsrail Devlet Televizyonu KAN’ın haberinde, İsrail ordusunun, Refah’ın doğusunda İsrail sınırı yakınındaki birçok mahalleyi boşaltmaya başladığı belirtildi. The Times of Israel gazetesinin haberinde de İsrail ordusunun, Refah sınırının doğusundaki mahallelerde yaşayan Filistinlilere el-Mevasi ve Han Yunus’taki “insani bölgelere gitme” çağrısı yaptığı kaydedildi. İsrail’in 7 Ekim’den bu yana Gazze Şeridi’ne düzenlediği saldırılarda en az 14 bin 944’ü çocuk, 9 bin 849’u kadın olmak üzere 34 bin 683 Filistinli öldürüldü, 78 bin 18 kişi yaralandı.

      Peki İsrail neden çekiliyor. Bir kere Hamas’a karşı direnemedi. ABD ve Batı silah desteği vermesine rağmen İsrail korkuyor. Çok can kaybı verdi. Ölüm korkusu yaşıyor. Öte yandan; tüm dünya ayaklandı. Başta ABD’deki sivil toplum örgütleri ve üniversiteler İsrail zulmünü protesto ediyorlar. Her gün bir gösteri oluyor. Peki bu gösteriler ilk nerede başladı? Kimler başlattı? Bu gösterileri Columbia Üniversitesi başlattı.

      Kampüslerdeki protestoların başlangıç merkezi olan Columbia Üniversitesindeki protesto grubu adına, City College’deki Gazze Dayanışma Kampı’nda konuşan bir temsilci, üniversite kampüslerinde hiç olmadığı kadar güçlü olduklarını, talepleri karşılanana kadar mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

      Ayrıca, göstericilerin haberleştiği bir WhatsApp grubunda, City College yönetiminin Filistin destekçisi göstericilerin öğrenci temsilci grubuyla ‘’pazarlık için masaya oturmayı kabul ettiğini’’, bunun kendileri için ‘’büyük bir zafer anlamına geldiğini’’ belirten ifadeler paylaşıldı. Öte yandan, New York’taki Columbia Üniversitesi yönetimi ile öğrenciler arasında geçen hafta başlayan Gazze protestosu gerginliği devam ederken, New Yorklu Temsilciler Meclisi Demokrat Üyesi Alexandria Ocasio-Cortez, üniversitenin kampüsündeki dayanışma kampına gelerek destek sözü verdi.

      Minnesota Temsilciler Meclisi Üyesi İlhan Ömer de, dün Columbia’daki Gazze Dayanışma Kampını ziyaret ederek, Filistin destekçilerinin yanında poz vermişti. ABD’nin dört bir tarafındaki üniversitelere yayılan Filistin destekçisi protestolara, birçok öğretim görevlisi, profesör ve bazı siyasetçilerin destek vermesi, üniversite yönetimlerinin bu gösterileri sonlandırmasını zorlaştırıyor.

      Evet Dünya’da vicdanlı insanlar var. Dili dini ne olursa olsun Filistin’e sahip çıkıyorlar. 

      İnsanlık vicdanı zalim İsrail Devletini yenecek. İslam Dünyasının devlet başkanları sessiz ve aciz kalıyor. Bir tek ülkemiz elinden geleni yapıyor. Ama sonuçta tüm vicdanlı insanlar bu zaferi kazanacak. İsrail yenilecek.

      Bu yazı toplam 108 defa okunmuştur.
      • Yorumlar 0
      Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
      Yazarın Diğer Yazıları
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00