• BIST 10082.77
    • Altın 2438.191
    • Dolar 32.4757
    • Euro 34.7263

      Sultanahmet’te gazeteciler için nöbette neler oldu?

      Sinan Burhan

      7 Ekim tarihinden bu tarafa İsrail devleti, Filistin halkına soykırım uyguluyor. Çocuklar okula gidemiyor. Elektrik yok, su yok, ekmek yok, özgürlük yok. Korkunç bir acı var. Dünyayı yöneten Siyonist sermaye ve medya Filistin halkına karartma uyguluyor. Sözde insan hakları savunucusu devletler suskun.

      İslam dünyası çaresiz ve bölünmüş durumda. İran İsrail’e savaş ilan etti. Ne yazık ki gönderdiği İHA ve füzeler İsrail yerine Ürdün’e düştü. İsrail’de tek bir kimsenin burnu kanamadı. Ortada bir tiyatro var. Filistin’de yaşanan soykırımı dünyaya medya duyuruyor. O nedenle medya mensupları terör devleti tarafından hedef alınıyor. Filistin’de 140 şehit medya mensubu var. Her geçen gün katliam artıyor.

      Anadolu Yayıncılar Federasyonu olarak bu katliama sessiz kalmadık. 13-14 Nisan tarihlerinde Filistinli gazeteciler için nöbet tuttuk. Peygamber Efendimiz (SAV), bir hadisinde “Bir kötülük görürseniz onu elinizle, elinizle gücünüz yetmiyorsa dilinizle, ona da gücünüz yetmiyorsa kalbinizden buğz edin. Bu da imanın en zayıf tarafı” demiştir. 

       O nedenle biz de Filistinli gazetecilere ses olmak için Sultanahmet Meydanında 24 saat canlı yayın nöbeti tuttuk. Bu nöbete çok sayıda gazeteci katıldı. Bu eylemi yapacağımızı söylediğimiz andan itibaren çok sayıda gazeteci hemen olur dedi. Bazı gazeteciler ise ne olur ne olmaz diye katılmadı. Sonuçta çok büyük bir eyleme imza atıldı. 

      Bu noktada Halk TV Program Yapımcısı İsmail Küçükkaya’ya da teşekkür etmek lazım. Filistin’de yaşanan gazeteci katliamına karşı çıkmak adına yayınımıza katıldı. Biz politik ya da ideolojik bir eylem yapmadık. Biz insani bir eylem yaptık. Dil, din, ırk ayırmadık. İnsanlık dedik. Nöbetimiz 24 saat sürdü.

      Emin Pazarcı bu nöbete katılmak için Ankara’dan geldi. Büyük bir heyecanla gazetecilere destek verdi. Programın açılışını Fulya Öztürk ve Mustafa Kartoğlu yaptı. İlerleyen saatlerde Çetiner Çetin ve Esra Elönü nöbeti devir aldı. Saat 20.00 sularında Başak Şengül yayını yönetti. 

      Bu saat diliminde İletişim Başkanı Fahrettin Altun eylemimize destek verdi. Filistin halkına en çok desteği Sn. Erdoğan ve Ülkemizin verdiğini belirterek şunları söyledi: “Bu eylem gerçekten gazeteciliğin, gazetecilik mesleğinin de niteliğini yukarıya çeken, gazetecilik tarihinde, medya tarihinde de şanla şerefle anılacak bir girişim. Esas itibarıyla İsrail bugün iki şey yapıyor; kendi zulümlerini bir anlamda örtbas etmek ve burada yürüttüğü soykırımı perdelemek için. Birincisi, gazetecileri katlediyor. Burada, daha başka söyleyecek gerçekten söz yok. Açıkça hedef alarak, gazetecileri katlediyor. Diğer taraftan; İsrail yine zulümlerini örtbas etmek için 7 Ekim’den bu yana gördüğümüz üzere sistematik bir şekilde dezenformasyon kampanyalarını yürütüyor. Burada acı olan ne yazık ki Batı dünya düzeninin, Batılı uluslararası sistemin, İsrail’in bu cürümlerine ses çıkarmaması. Gazetecileri katlediyor İsrail ve ne yazık ki Batı dünyasından, Batı dünya düzeninin elitlerinden gerçek anlamda bir ses gelmiyor. Diğer taraftan, daha acı olan bir başka husus da İsrail’in sistematik dezenformasyon kampanyalarına da ne yazık ki Batı dünya sistemi, Batı medyası ciddi şekilde destek veriyor” diye konuştu.” 

      Bu veciz konuşma için Sn. Altun’a teşekkür ederiz.

      Gece yarısına doğru nöbeti Erkan Tan devir aldı. Erkan Tan’la beraber Hakkı Öcal, Tacettin Kutay yayına katkı verdi. Bu yayın esnasında İletişim İstanbul Bölge Müdürü Metin kardeşim çok büyük destek sağladı. Yanımızdan ayrılmadı. Bu organizasyonu yaparken İletişim Başkan Yardımcısı Çağatay Özdemir bizi yalnız bırakmadı. Sağ olsun alt yapı konusunda destek verdi. Kendisine teşekkür ederiz. Yayına gece yarısı katılan dostlarımız da oldu. Bu saatte yayına katılamayız demediler.

      Zafer Şahin kardeşimiz her daim yanımızda oldu. Hacı Yakışıklı dostumuz yayına destek verdi. Nuh Albayrak yayına oğlunu alıp gelmiş. Büyük bir heyecan vardı. Ferhat Murat kardeşim tüm ailesini alıp gelmiş. Filistinli Gazeteciler Platformu sözcüsü Hayrünnisa Çiçek, bu eylemin çok hayırlı bir eylem olduğunu belirtti. Deneyimli gazeteciler Rahim Er ve Ekrem Kızıltaş bir an olsun bizi yalnız bırakmadı. Sabah Gazetesi Haber Koordinatörü Kenan Kıran kardeşimiz güzel bir konuşma yaptı.

      Güngör Yavuzaslan ve Gaffar Yakınca pazar günkü bölüme katılarak anlamlı mesajlar verdiler. Karar Gazetesi Ankara Temsilcisi Yusuf Ziya Cömert damadı Filistinli olunca bizi yalnız bırakmadı. Genç meslektaşımız Taha Hüseyin Karagöz ve Furkan Bölükbaşı yayına katılarak destek oldu. Çay TV Genel Müdürü Hasan Bakır, Kanal Fırat Genel Müdürü Zeki Akbıyık ve Millet Haber Ajansı Müdürü Çetin Altan yayınımıza ciddi katkı verdiler. Anadolu Yayıncılar Federasyon Başkan Yardımcısı Ahmet Karaslan emeğini esirgemedi.

      Yine bizi yalnız bırakmayan Akit Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Murat Alan ve Haber Müdürü Zekeriya Say ve Sabri Şahsuvar kardeşimize teşekkür ederiz. 

      TRT muhabirleri Sema Hanım ve Merve Hanım Filistin’de 70 gün kalmışlar. İsrail’in zulmünü tüm dünyaya duyurmuşlar. Onlar da katıldılar. Daha sayamadığım çok isim vardı. Hepsine teşekkür ederiz.

      Hep bir ağızdan İsrail Terör Devletine dedik ki; sen Filistinli Gazetecileri öldürüyorsun ama biz onların yerine nöbetteyiz. Filistin halkının sesi olacağız.

      Bu yazı toplam 333 defa okunmuştur.
      • Yorumlar 0
      Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
      Yazarın Diğer Yazıları
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00