• BIST 10218.58
    • Altın 2444.587
    • Dolar 32.193
    • Euro 34.7877

      Tahir Nursaçan enerjide milli bir projeye imza attı

      Tahir Nursaçan enerjide milli bir projeye imza attı
      Erdoğan, ABD’ye gitmiyor...

      YENİ AKİT KÖŞE YAZISI

      SİNAN BURHAN

      Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın 9 Mayıs tarihinde ABD’ye gitmesi öngörülüyordu. Ancak bu gezi ABD’nin İsrail’in Filistin’deki katliam yapmasına ses çıkarmaması nedeniyle iptal edildi. Bu iptalin bir başka nedeni ise ABD, Suriye’de PKK ve PYD unsurlarına silah veriyor. YPG gibi terör örgütlerine sahip çıkıyor. Ülkemizi bölmeye çalışanlara imkan veriyor.

       

      Erdoğan ABD’nin bu yanlış adımlarına son vermesini istedi. ABD bu konuda adım atmadı. Öte yandan Türkiye milli üretim yapıyor, kendi savaş uçağını üretiyor. Kendi  İHA’sını üretiyor. Savaş gemisini üretiyor. ABD ve Siyonistler  rahatsız oluyorlar. Erdoğan, Filistin halkına sahip çıkıyor. Netanyahu’yu Firavuna benzetiyor. Hitler’e benzetiyor. Doğru da yapıyor.

      Erdoğan kadar Filistin davasına destek olan kimse yok. Türkiye, İsrail ile ticaret yapıyor diyerek kara propaganda yapanların bir kısmı samimi değil. Erdoğan hem Filistin’e destek veriyor hem de Türkiye gemisinin batmamasını sağlıyor. Biz büyük bir ülkeyiz. Diplomasi ile sorunları çözeriz.

      Türkiye’de dolar artsa, ekonomi batsa bu sefer de diyecekler ki Erdoğan, Filistin için ülkeyi batırdı. Filistin’e sahip çık, İsrail ile savaş diyenler bedel ödemeye hazır değiller. İkiyüzlü ve riyakârlar. İsrail ile bir savaş olsa ekonomimiz batsa siz Filistinlilere destek verdiğinden dolayı ekonomi battı diyecekler. Bunlar sahtekâr. O nedenle hem ülkemizi koruyacağız hem de Filistin’e sahip çıkacağız. Erdoğan, ABD’ye gitmekten şimdilik vazgeçti.

       Bu arada ABD’de seçimler var. Biden kaybedecek deniliyor. O nedenle Trump gelecek. Belki de ülkemiz açısından seçim kaybeden bir Biden ile görüşmek yerine seçimi kazanacağı öngörülen Trump ile görüşmekte fayda var. Ülkemiz eski Türkiye değil her alanda önemli teknolojik gelişmeler var. Bu durum ABD’yi rahatsız ediyor.

      Tahir Nursaçan enerjide milli bir projeye imza atmış…

      Türkiye enerjide dışa bağımlılıktan kurtulursa büyük devlet olur. Ülke olarak cari açığımızın büyük bölümü enerjiden kaynaklanıyor. Kendi petrolümüzü, doğalgazımızı, elektriğimizi üretmemiz gerekiyor. Dışa bağımlılık son bulmalı. Bu noktada Kayserili hemşehrimiz Tahir Nursaçan önemli bir projeye imza atmış. Peki nedir bu proje?

      2051834.jpg

      Enerji sektöründe ilk defa bir evirici için sertifika almanın mutluluğunu yaşadıklarını söyleyen Milsan Elektronik Sanayi Tic. A.Ş. Yönetim Kurulu Başkanı Tahir Nursaçan, “Pixel Solar Eviricileri ileri teknolojisinin uluslararası sertifikasını alarak tescillendiğini ve ilk defa enerji sektöründe bir evirici için sertifika alarak dönüm noktasına tanıklık etmenin mutluluğunu paylaşıyoruz. Türkiye’nin merkezine konumlanan ’yerli-milli, yenilikçi’ üretim yönetimi çerçevesinde 2 yıllık yoğun Ar-Ge çalışmalarının ardından, yerli üretim ve tasarım ilkeleriyle geliştirdiğimiz Pixel Solar Evirici ile Türkiye’nin enerji vizyonuna önemli bir katkı sunmaktan gurur duyuyoruz. Bu önemli teknolojik gelişme, sadece yerli üretim ve tasarım alanında değil, aynı zamanda enerji dönüşümü ve sürdürülebilir kalkınma hedeflerine yönelik atılmış önemli bir adımdır.

      Nursaçan, milli gelirin atağa kalkması adına çalışmalarını sürdürdüklerini söyleyerek, “Türkiye Yüzyılı çerçevesinde, ülkemizin enerji sektöründe yerli ve milli üretimin uluslararası gücünü artırarak, milli gelirin atağa kalkmasına katkı sağlamak adına çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu yüksek katma değerli ve ileri teknoloji ürünü, ülkemizin genç mühendisleri ve işçileri ile birlikte ortaya konulmuştur. Bu ürün, uluslararası alanda da rekabet gücümüzü artırarak Türkiye’nin enerji sektöründeki yerini daha da güçlendirecek, ithalatı kısacak, milli gelire ivme katacak bir hamleyi temsil ediyor” demiş.

      Bu konuda atılan adımları desteklemek gerekir. Biz de bu mili projeyi yapanları tebrik ediyoruz.

      • Yorumlar 0
      Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
      Diğer Haberler
      Tüm Hakları Saklıdır © 2010 Kayseri News | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
      Tel : 0000 000 00 00